הסכם ממון
הסכם ממון

החוק במדינת ישראל קובע, כי בעת גירושין, כל צד יקבל מחצית מהרכוש שנצבר על ידי בי הזוג במהלך כל חייהם המשותפים. אם בן זוג אחד רכש/צבר יותר רכוש מהשני או אפילו את כולו , לפי החוק הוא יהיה מחויב לחלקו שווה בשווה עם הצד השני. בשל עובדה זו, זוגות רבים מעדיפים לעשות הסכם ממון שמטרתו היא להסדיר מראש את כל העניינים הקשורים לרכוש ולמנוע מחלוקות עתידיות.

עריכת הסכם ממון אמורה לסייע במקרה של גירושין ולמעשה לשמש כחוזה, אשר מגדיר וקובע מראש את חלוקת הנכסים והממון. הסכם ממון שנערך טרם הנישואין נועד לשמור על האינטרסים הכלכליים של כל אחד מבני הזוג.  הסכם ממון הוא למעשה חוזה הנערך בקרב מי שיש בידיו ממון רב אשר נצבר טרם הנישואין והוא מעוניין לשמור על רכושו וממונו בעת גירושין עתידיים. אם מדובר בנישואין שניים, החשיבות בעריכת הסכם זה גדולה אף יותר, שכן בדרך כלל קיימים ילדים מנישואין קודמים ונצבר רכוש. הסכם ממון מתייחס לרכוש ולממון, אך לא רק. ניתן להכניס אל הסכם הממון סעיפים שונים הקשורים למזונות לילדים עתידיים, משמורת והסדרי ראייה וזאת על מנת למנוע חילוקי דעות וקונפליקטים.

הסכם ממון חייב להיות בכתב אולם על מנת שיקבל תוקף משפטי יש צורך לקבל אישור ממספר גופים שונים במדינה. הגופים הם:

  • בית המשפט לענייני משפחה
  • נוטריון ורשם הנישואין (במצבים בהם בני הזוג עומדים להינשא)
  • בית הדין הרבני

הסכמי ממון נחתמים לרוב לפני הנישואין, אך בלא מעט מקרים גם אחריהם. כמובן, ברוב המקרים בני הזוג רוצים לקבוע מראש (לפני החתונה) מה יקרה אם יתגרשו. מומלץ במיוחד לערוך הסכמי ממון לזוגות אשר הונם לפני החתונה לא שווה כלל, כלומר, לבן זוג אחד יש הון רב יותר מבן הזוג השני. ניתן לערוך הסכם ממון גם לזוגות החיים יחדיו אך אינם נשואים. לפי החוק במדינת ישראל, זוג שחי יחדיו תקופה מוגדרת נחשב ע"פ החוק כזוג "ידועים בציבור" וחלוקת הרכוש לאחר שייפרדו תהיה שווה בשווה. לכן, ניתן לבצע הסכם ממון גם לזוג שאינו נשוי באופן רשמי ובכך למנוע בעיות ומחלוקות עתידיות.

 מה נהוג לכלול בהסכם ממון?

  • דירות מגורים בכלל ודירות שנרכשו לפני הנישואין בפרט.
  • הסדרה של רכוש אחר, כגון תכשיטים יקרים, פריטי אומנות וכו'.
  • דין של דירה בה יגדל בן הזוג את הילדים המשותפים, במידה וימצא בן/בת זוג חדש/ה.
  • תשלומי משכנתא וחובות אחרים.
  • הסדרה של קניין רוחני השייך לאחד מבני הזוג.
  • דין העסק, התגמולים והמוניטין שלו, שנפתח במהלך חיי הנישואין ע"י אחד מבני הזוג או אף ע"י שניהם.
  • פיצוי שמגיע לאחד מבני הזוג במקרה בו יתגלה כי בן הזוג השני הסתיר נכסים או כספים במהלך החיים המשותפים.

 

טיפ של מיכל טרמצ'י, עורכת דין המתמחה בענייני משפחה וחוזים: "לפני שאתם נכנסים לתהליך של עריכת הסכם ממון, חשוב מאוד להיות גלויי לב לחלוטין עם בן או בת הזוג. מדובר בנושא אשר עשוי להיות גם רגשי מאוד, כך שגילוי לב לגבי כל הרכוש והממון טרם הנישואין הוא חשוב ביותר. כמו כן, מומלץ מאוד לערוך את ההסכם אצל עורך דין המתמחה בתחום דיני משפחה והסכמי ממון ואשר יוכל לייצג נאמנה את שני בני הזוג במשותף. על ההסכם לשקף את האינטרסים של שני בני הזוג ולכן, חשוב לבחור בעורך דין מקצועי ומנוסה."


לפגישת ייעוץ ללא התחייבות התקשרו 054-4966250 :או מלאו פרטים ונשמח לייעץ ולכוון

[lm_proxy lm-411 lm_form:21791 lm_key:55f9e59983614f8aaffcb877e6cca1f8]
Call Now Buttonהתקשרו עכשיו