הורות משותפת
הורות משותפת

יותר ויותר זוגות מחליטים כיום להביא ילד שלא במסגרת הנישואים, למשל זוגות ידועים בציבור, זוגות חד-מיניים ואנשים שבחרו להביא ילד משותף לעולם ללא קשר זוגי. בעת קבלת החלטה משמעותית כל כך, חשוב להתייחס גם לפן המשפטי של העניין, הלא הוא הסכם הורות. הסכם הורות אינו פרט משפטי בלבד. מדובר בעצם במסמך המסדיר את אופן גידול הילד ומונע מחלוקות עתידיות. הוא אמור לוודא כי אין שוני מהותי בהשקפת עולמם של הצדדים ואם ישנם פערים, לגשר עליהם מראש ולעגן את הזכויות והחובות של כל הצדדים בהסכם מסודר. הסכם הורות טוב מהווה עוגן משפטי במקרה של קשר בלתי ממוסד ומספק תחושת יציבות וודאות לשני ההורים. לא ניתן לפרט כאן את כל הסעיפים שהסכם הורות צריך לכלול, הרי מדובר בהסכם מקיף ומפורט, שנערך ע"י עורך דין שמתמחה בדיני משפחה, עבור כל זוג וזוג באופן אישי, אך ישנם סעיפים עיקריים שמופיעים בכל ההסכמים מהסוג הזה.

 

  • הסדר משמורת על הילד – ישנם הורים המעדיפים משמורת משותפת וחולקים את גידול הילד באופן שווה, ויש הורים המעדיפים משמורת מלאה לאחד ההורים וקביעת הסדרי שהות להורה השני. נושא המשמורת מעורר מחלוקות רבות בין ההורים ועל כן, חשוב מאוד לנסח פרק זה בצורה ברורה ומפורטת, על מנת להימנע עד כמה שניתן מסכסוך בנושא זה.
  • תשלום המזונות לילד – גידול הילדים כרוך בלא מעט הוצאות: קורת גג, אוכל, ביגוד והנעלה, חינוך, חוגים וכיו"ב. כשמדובר במשמורת משותפת ושכרם של ההורים דומה, אין בדרך כלל צורך בתשלום מזונות של אחד ההורים לאחר. בכל שאר המקרים חשוב לנסח פרק ברור ומפורט שיקבע לא רק את הסכום החודשי, אלא גם את מועד העברתו. הסכם מפורש שמוודא שאין מקום לאי הבנות בנושא המזונות, חוסך הרבה אי נעימויות בעתיד.
  • חינוך – חלק זה של ההסכם מאפשר להורים לעגן הסכמות באשר לאופן חינוכו של הילד ולוודא כי הם חולקים את אותה השקפת עולם בעניין זה. בפרק זה יצוין בין היתר, האם הילד יתחנך בחינוך חילוני או דתי, האם במסגרת לימודית רגילה או במסגרת אנתרופוסופית וכיו"ב.

 

טיפ של מיכל טרמצ'י, עורכת דין המתמחה בענייני משפחה והורות: "מטבע הדברים, לא ניתן לצפות את כל המחלוקות העתידיות העלולות להתעורר בין ההורים. לכן מומלץ לכלול בהסכם הורות גם מנגנון ליישוב המחלוקות. כך שהיה ותיווצר אי הסכמה מהותית בין ההורים, ניתן יהיה לפתור אותה במהירות וביעילות. למשל, ניתן לקבוע כי במקרה של אי הסכמה, יפנו ההורים להליך של גישור".

 

 


    לפגישת ייעוץ ללא התחייבות התקשרו 054-4966250 :או מלאו פרטים ונשמח לייעץ ולכוון

    [lm_proxy lm-411 lm_form:21791 lm_key:55f9e59983614f8aaffcb877e6cca1f8]

    Call Now Button